Nevíte, jak na zdravý životní styl?

Dnes jsem se rozhodla vás podpořit svým vlastním příběhem. Já osobně, jsem jasným důkazem toho, že když se chce, natrénovat jde všechno. Vím, zní to jako klišé, ale já opravdu už dnes nevidím jediný důvod, proč byste nemohli svoji změnu k lepšímu životu zvládnout i vy.

Změnit svoje špatné návyky, svůj život, to, co mi na něm nevyhovuje, může opravdu každý. Pravdou ovšem je, že musí vědět jak na to. Nespoléhat na někoho druhého, ale vzít život do svých vlastních rukou.

Z vlastní zkušenosti dobře vím, že člověku často nemusí chybět ani tak vytrvalost, může mít i potřebnou motivaci – znát svoje proč, ale nemá prostě dostatek těch správných informací. Samozřejmě, může tomu být i naopak. Kdy nám motivace a vytrvalost chybí a my se stále a dobrovolně pasujeme do role těch věčných začátečníků.  

Všimla jsem si, že je spousta z vás, kteří mají doma, třeba i pravidelně, zásoby z prodejen zdravé výživy, ale neví často jak a ani kdy tyto zdravé potraviny vlastně používat. Neznají prostě ty principy zdravého vaření a stravování, ke kterým se člověk dopracuje až dlouhodobou praxí. Každý profík byl ale jednou začátečníkem, a můžu vás uklidnit, i já na tom byla kdysi úplně stejně.

Taky jsem bloudila po koutcích zdravé výživy a zkoušela všechno, protože tam někdo napsal, že je to přeci zdravé :). To mi přece zaručeně pomůže. Stejně jako dnes vidím, jak mnozí kupují bezhlavě cokoliv, na co výrobci napíší, že je to light, diet nebo protein.



Až postupně, když jsem začala sportovat opravdu intenzivně každý den, pochopila jsem, jak je nutné se zabývat nejen tím co jíst, ale taky kdy. Dopřávat si ty správné živiny ve správný čas, aby místo přívalu energie nepřišla únava. Často stačí se prostě začít zajímat. O sebe, o svůj život…hledat souvislosti.

Můžu vám říct, že já jsem byla na prahu dospělosti sice totálně nepřipravená na život :), ale díky tomu, že jsem byla odjakživa v kuchyni, uměla jsem perfektně vařit i péct. Sice to byla „jen“ klasická česká i chalupářská kuchyně, ale i to dnes vnímám jako svoji obrovskou výhodu.

Znám, za ty roky, složení receptů i surovin a vím tedy, kterou potravinu můžu lehce vyměnit tak, aby to mému tělu nejen dobře sloužilo, ale i dobře chutnalo. Proto dnes můžu z klasických receptů pro vás vytvářet ty zdravější „modernější“ variace, ale chuťově stejně dobré.

Vyzkoušet můžete pro začátek třeba jednoduchý mrkvový dort, který chutná všem a hlavně,  který zvládne i úplný začátečník. Mám ho sice pod názvem novoroční, ale to pouze proto, že je opravdu výborný. Rozhodně nemusíte čekat na Nový rok ani na žádnou slavnostní příležitost. Naopak, zkoušejte už teď.

Až nastane jeho čas, tak už budete mít dostatečně natrénováno, abyste mohli s jistotou sklízet úspěch.


Pokud vás toto téma zajímá a chcete si začít osvojovat principy (nejen) zdravé výživy, můžete si pro začátek přečíst můj eBook – Jak nastartovat zdravý životní styl, kde se věnujeme i tomu, že zdravý životní styl není rozhodně jen o jídle a cvičení.

"Nechtěla jsem být odborníkem na narcismus, musela jsem jen konečně přijít na to, co se mi to v tom životě vlastně děje." Autorka článků a eBooků, vzdělávacích kurzů a online programu, autorského zboží v Ateliéru LaCasa, zakladatelka LaCasa Academy. "Učím vás nacházet souvislosti. Pomáhám vám začít jinak a lépe."

NARCIS

VLK S MASKOU BERÁNKA

 

  • Úvod do tématu narcismu.
  • Kdo je narcista? Kdo je predátor?
  • Je nějaký rozdíl mezi predátory v divoké přírodě a narcisty mezi námi? Nejen na tyto otázky si odpovíme v tomto eBooku.
  • Opravdu je to zdarma? ANO, je to také ochutnávka z eBooku "JAK ODHALIT NARCISTU" pro ty z vás, kteří neradi kupují zajíce v pytli. 🙂